MEER INFORMATIE
TEL. (222) 454 35 35


San Jerónimo Tecuanipan
Puebla.


www.casitadebarro.com
manuelpalma32@hotmail.com

WIE ZIJN WE

Onze missie
Casita de Barro werkt mee aan een rechtvaardigere maatschappij. We bereiken dit door samen met de families van Tecuanipan methodes van duurzaam leven uit te werken. Bovendien coördineren we een naschools educatief programma om ook de jongeren te betrekken en hen kwaliteitsvol onderwijs te bieden. Het is voor ons belangrijk dat dit alles voortkomt uit een vertrouwensrelatie.

Onze visie
Casita de Barro wil een aanknopingspunt zijn voor families van Tecuanipan in de zoektocht naar duurzaam leven. Ze kunnen voortbouwen op de ervaring van Casita de Barro en creatief hun eigen manier van duurzaam wonen en leven uitwerken.

We werken hiervoor nauw samen met regionale organisaties.

HOE CASITA DE BARRO WERKT

ZELF DUURZAAM ZIJN
In Casita de Barro passen we verschillende technieken uit de permacultuur toe, die ons toelaten een zekere graad van duurzaamheid te bereiken. We onderhouden onder andere een moestuin op natuurlijke wijze en verbruiken zijn groenten en fruit; we composteren restafval (GTP) en het afval van het droogtoilet en maken zo vruchtbare grond aan; we bouwen met lokale, natuurlijke en gerecycleerde materialen; en we vangen regenwater op en verwarmen met zonne-energie. We commercialiseren ook producten met meerwaarde en creëren we zo alternatieve inkomstenbronnen.

KENNIS DELEN EN UITWISSELEN
Onze ervaring met duurzaam leven ligt aan de basis van de samenwerking met lokale families voor de creatie van natuurlijke voedselproductiesystemen en van andere ecologische technieken. We zetten ons ook in voor de algemene leervaardigheid van jongeren via het naschoolse programma.

ECONOMISCHE ACTIVITEITEN CREËREN
We commercialiseren producten uit de moestuinen van lokale families. Deze commercialisatie voeren we uit naar het voorbeeld van een coöperatieve.

GALLERIJ